A hidegtál összeállításának fő szempontjai

A hidegtál összeállításának fő szempontjai

Szerző express15 2023/01/03 0 Kommentek Hírek,

A hidegtál szinte bármilyen alkalomra megállja a helyét, hiszen igen változatos, mutatós és egyszerű a tálalása. Használja ki az előnyeit Ön is! 

Legyen szó családi eseményről, céges rendezvényről vagy akár egy esküvőről, a hidegtál rendelés remek választás lehet. Van azonban néhány alapszabály, amit érdemes betartani a hidegtál összeállítása során, illetve figyelembe venni a rendeléskor annak érdekében, hogy mindenki elégedett legyem. Nézzük, miről is van szó pontosan! 

Nem mindegy, milyen alkalomról van szó! 

A hidegtál egyik előnye a változatosság, azonban fontos, hogy olyan fogások kerüljenek rá, amelyek illenek a rendezvény témájához, az alkalomhoz. Egy családi rendezvényre például remek választás az egyszerűbb fogásokból (például sonkatekercs vagy kaszinótojás) álló tál, de egy esküvőre érdemes az elegánsabb ételeket választani vagy akár egy sültestálat rendelni. 

Vegye figyelembe a résztvevők számát és összetételét! 

Bármilyen eseményről is van szó, fontos, hogy a résztvevők számának megfelelő mennyiségű ételt rendeljen. Ugyanakkor azt is fontos figyelembe venni, hogy milyen lesz a társaság összetétele: egy sok gyermekből álló társaságban nem biztos, hogy népszerű lesz a különleges fogásokból álló hidegtál, de egy elegáns állófogadásra viszont tökéletes választás.

Fontos az áttekinthetőség és a harmonikus megjelenés! 

Nem szerencsés, ha teljesen "át kell túrni" az egész tálat ahhoz, hogy látszódjon, mi van rajta. Érdemes úgy elhelyezni a különféle fogásokat, hogy egy mozdulattal ki lehessen venni bármit. Kulcsfontosságú emellett a színek és az ízek harmóniája is: ahogy a mondás tartja, először a szemével eszik az ember, ezért a gusztusos tálalás már félsiker. 

Ne becsülje alá a díszítés jelentőségét! 

A hidegtálakon csodásan mutatnak a faragott zöldségek és gyümölcsök, ezek segítenek igazán különlegessé varázsolni a tál megjelenését. Fontos viszont, hogy a díszítés is az alkalomhoz illő legyen

Amennyiben hidegtál rendelés előtt áll, forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk széles választékkal áll rendelkezésére magas minőségű alapanyagokból, gondosan összeállított hidegtálakból és sültestálakból.